Panthenol

Panthenol, ook bekend onder de naam dexpanthenol of provitamine B5, wordt verkregen uit vitamine B5

Panthenol zal velen bekend in de oren klinken. Het is namelijk een veelgebruikt ingrediënt in shampoo’s, maar komt ook voor in huidverzorgingsproducten en in enkele make-up producten.

Cellen
Van nature komt het ingrediënt voor in levende cellen en het kan worden gewonnen uit natuurlijke bronnen. Op de verpakking van cosmeticaproducten wordt het ook vaak aangeduid als pro-vitamine B5.

Panthenol behoort tot de Alcoholen, maar zijn werking is niet te vergelijken met wat in de volksmond wordt verstaan onder Alcohol, namelijk het ontsmettende Ethanol. Waar ethanol de huid en het haar bij veelveelvoudig gebruik kan uitdrogen, heeft Panthenol juist hydraterende en oliënde eigenschappen.

Haarschacht
Wanneer haar wordt behandeld met een product dat Panthenol bevat, bindt de Panthenol zich aan de haarschacht. Hierdoor ontstaat er een glanzend laagje om elke haar. Een andere eigenschap van Panthenol die nuttig is voor gebruik in haarproducten is zijn antistatische werking.

Op de huid fungeert Panthenol als een verzachter en enkele bronnen bevestigen dat het de huid hydrateert en wondgenezing bevordert. Vanwege deze eigenschappen wordt Panthenol ook wel in aftersun producten gebruikt en in crèmes die lichte brandwonden behandelen.

Door zijn oliënde werking zal de huid er direct iets gladder en zachter uitzien.

Veiligheid
Uit veiligheidstesten blijkt dat Panthenol volkomen veilig is en de huid ook niet gevoeliger maakt voor zonlicht, zélfs niet wanneer het in pure vorm op de huid wordt aangebracht. Er is dus ook geen reden om dit ingrediënt te vermijden.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

WEBWINKELKEURWIDGET

Wij verzenden met:

© 2018 - 2020 Dutch Beauty House | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel