Lavendel

Lavendel is een struik met een hoogte van 30-80 centimeter. Het heeft grijsgroene bladeren, smal lancetvormig. De bloeistengels eindigen in bloeiwijze als de kolf. Het woord van de lavendel komt van het Latijnse werkwoord "lavare" wat betekent "te wassen". Sterker nog, de Romeinen gebruikt en het voor het wassen en reinigenden hun wonden met lavendel.


Eigenschappen
De etherische olie van lavendel wordt gebruikt in de parfumerie, in zeep, in cosmetica en farmacie als een antiseptisch, tonic en anti-catarre. Het belangrijkste ingrediënt is de verbinding ethyl linalyl. Daarnaast het bevat alcoholen.
Zijn helende eigenschappen zijn bekend sinds de oudheid, in Dioscorides, Plinius en Galen genoemd.
Traditioneel is gebruikt voor:

  • Voor de behandeling van neuronale aandoeningen, hoofdpijn, slapeloosheid.
  • Voor de genezing van wonden, brandwonden
  • In de verlichting van insectenbeten
  • In de verlichting van spierpijn
  • In grote doses als hypnotische en verdovende middelen.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

WEBWINKELKEURWIDGET

Wij verzenden met:

© 2018 - 2020 Dutch Beauty House | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel