Shea Boter


Shea boter komt uit de vrucht van de wilde vaste plant, boom op de Afrikaanse savanne, Shea, die heilig wordt beschouwd. De boom kan 15 meter hoog worden en drie eeuwen oud. De vrucht van de boom is eetbaar en zeer voedzaam. Het wordt gebruikt bij het koken, maar ook in zeep en in producten voor huidverzorging en haarverzorging. Voorheen verving het cacaoboter in de chocolade-industrie.
Zijn naam staat op de lijst van beschermde soorten door de International Union for Conservation of Nature.

Eigenschappen:
Shea boter bevat in zijn samenstelling aanzienlijke hoeveelheden onverzadigde vetzuren, zoals oliezuur (omega-9) en linolzuur (omega-6). Het is rijk aan fytosterolen, catechines, lupeol en vitamines A, D, E en F, die hoofdzakelijk anti-oxidant en anti-aging werking. In de ingrediënten inbegrepen de terpeenalcoholen die als anti-inflammatoire, en kaneelzuur die enigszins absorbeert de ultraviolette straling.
Het is van oudsher gebruikt voor:

  • De verlichting van artritis, reuma en spierpijn,
  • Verstuikingen en ontwrichtingen,
  • Topisch voor de behandeling van eczeem, herpes en andere huidziekten,
  • Zelfs bij de vermindering van cholesterol.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

WEBWINKELKEURWIDGET

Wij verzenden met:

© 2018 - 2020 Dutch Beauty House | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel