Jojoba

Simmodsia chinensis
Jojoba is bosrijke eeuwigdurend struik voornamelijk geteeld in woestijngebieden in het zuidwesten van de Verenigde Staten en het noordwesten van Mexico.

De jojoba olie heeft genezing en antimicrobiële eigenschappen. De Amerikaanse Indianen gebruikten Jojaba om wonden en trauma's te behandelen en hun huid gezond te houden. Vandaag de dag, jojoba-olie wordt op grote schaal gebruikt in cosmetica.

Het heeft hydraterende eigenschappen en de chemische samenstelling van jojoba, lijkt sterk op de natuurlijke talg van de huid, wordt gemakkelijk geabsorbeerd en leidt zelden tot allergische reacties, zelfs voor de meest gevoelige personen.

De olie van de jojoba is eigenlijk samengesteld uit vloeibare was esters, dat wil zeggen in wezen plantaardige was in plaats van olie. Het natuurlijke lichaam talg bevat ook wax esters, die fungeren als een soort natuurlijke moisturizer en milieu-barrière om de huid te beschermen.

Echter, de wax ester productie neemt gestaag af met de leeftijd, waardoor de huid er dof uit ziet en het verkrijgen van rimpels. Het verlaagd gehalte van de ester in de huid kan ook leiden tot de ontwikkeling van aandoeningen zoals psoriasis, roos en acne rosacea.

Ook, jojoba-olie helpt de behandeling van acne, omdat het helpt te talgproductie te verminderen, maar beschermt ook de huid tegen schadelijke bacteriën.

De jojoba olie bevat vitamine E, B-vitaminen en mineralen silicium, chroom, koper en zink. Het bevat ook veel jodium, waarvan misschien wel de jojoba de mogelijkheid om bacteriën en schimmels infections te bestrijden. Afgezien van de acne, jojoba is van oudsher gebruikt voor de behandeling van de genezing van ulcera, voor orale herpes, voetschimmel en wratten.

De jojoba-olie werd zeer belangrijk voor de cosmetica-industrie in de jaren 1970, toen walvisjacht  verboden werdt en de olie niet meer beschikbaar was. Vandaag de dag worden duizenden tonnen jojoba-olie jaarlijks geproduceerd in de Verenigde Staten en de meerderheid van hen worden verkocht tegen een hoge prijs voor cosmetisch gebruik.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

WEBWINKELKEURWIDGET

Wij verzenden met:

© 2018 - 2020 Dutch Beauty House | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel